En liten ingredienslista

När vi är ute hos er kunder och visar våra produkter, så går vi sällan igenom ingredienslistan - det är kosmetika vi pratar om och de innehåller en lång lista av ingredienser. Vissa av dem kan vi ibland ta upp, men oftast så har vi inga kemister framför oss och då krånglar vi till stunden för mycket. (Eftersom våra produkter inte är marknadsförda som ekologiska produkter så pratar jag aldrig om det segmentet. Är man ute efter ekologisk kosmetika så finns många bra produkter på marknaden.)
Jag har med mig en pärm med produktinformation när jag jobbar, där står ingredienserna och alla kan läsa - men vad betyder de? Här är en liten ordlista på de ingredienser som det pratas mest om.

Parabener -varför är vi så rädda för den ingrediensen?

En del av våra produkter innehåller parabener - usch tänker de flesta, det är en farlig ingrediens och ska inte finnas i mina produkter. Påfallande många har adopterat den inställningen utan att egentligen veta varför. Här kommer en länk till livsmedelsverkets information om just parabener som används i kosmetika. Nu kan du själv ta ställning till frågan.
https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Kosmetika-och-hygienprodukter/Parabener/

SPF - solskydd

För många av oss är det en självklarhet att använda solskyddfaktor när man åker utomlands, men kom ihåg att solens strålar når även oss här i Norden (ja, ibland i alla fall:) men visste du att den snyggaste och mest hållbara solbrännan får du om du använder lite högre SPF än du önskar - tjejen på bilden har använt SPF 30 på sin semesterresa till Grekland, och grundat hemma med en uppbyggande pigmentkräm innan.
Här är en länk till mer information om hur du solar säkert

https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Kosmetika-och-hygienprodukter/Solskyddsmedel/ 

Lite fina pdf- filer att kolla in och få inspiration